| Lokale actoren in Koekelberg slaan de handen in elkaar om van de Dapperenstraat een autoluwe zone te maken.

Dapperenstraat in Koekelberg wordt voetgangerszone

ADD
© BRUZZ
27/06/2022

De gemeente Koekelberg en buurtbewoners slaan de handen in elkaar om van de omgeving rond het Dapperenstraat een autoluwe zone te maken.

De Dapperenstraat in Koekelberg kreeg de afgelopen dagen een opmerkelijke facelift. In aanloop naar een definitieve heraanleg experimenteert de gemeente Koekelberg met de inrichting van de straat samen met lokale partners, buurtbewoners en het programma Playcation van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Omwonenden, kinderen en jongeren willen meer groen en speelruimte, zo bleek uit een brede bevraging. Daarom tekende het kunstenaarscollectief ‘Dear pigs', onder leiding van de gemeente en gemeenschapscentrum De Platoo, samen met de buurt een natuurlijk straatlandschap waar ruimte is voor ontmoeting, spel en socio-culturele evenementen.

GC De Platoo geeft het initiatief nog een extra boost deze zomer en zal een speelotheek van losse materialen zoals takken, lakens, potjes en pannetjes beheren, waarmee de kinderen zelf initiatief kunnen nemen. (Lees verder onder de afbeelding)

bronte8.jpg

| Dapperenstraat Koekelberg wordt omgetoverd tot voetgangerszone

Zusters Brontëplein

Het project kwam tot stand dankzij financiering door Brussel Mobiliteit aan de gemeente Koekelberg in het kader van de projectoproep “De Stad Beleven”. Het kreeg een financiële duw in de rug dankzij de VGC, die in het kader van Playcation het kunstenaarscollectief aanstelde.

Marie Bijnens, schepen van Mobiliteit, gemeente Koekelberg: “Over enkele jaren wordt de straat heraangelegd als voetgangerszone en zal dit stuk straat omgedoopt worden tot het Zusters Brontëplein. Het “Piétonnier Brontë LAB”-project geeft de komende maanden alvast een voorsmaakje van hoe een klassieke straat omgetoverd kan worden tot een dynamische en levendige plaats, met ruimte voor vrij spel en natuur in de stad."

Pascal Smet, VGC-Collegelid bevoegd voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra: “We willen van Brussel een stad maken op kindermaat. Want een stad waar het goed is om op te groeien als kind, is goed voor alle generaties," klinkt het in een persbericht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni