De bussen van de Vlaamse Openbaarvervoersmaatschappij De Lijn nemen geen passagiers meer mee aan de halte onder het Noordstation, maar aan een tijdelijke halte dichterbij het Rogierplein
© PhotoNews

De Lijn heropent loketten in Noordstation

EC, RVE
© BRUZZ
26/08/2019

De Lijnwinkel aan station Brussel-Noord is opnieuw open op zijn oorspronkelijke locatie vlakbij het busstation. Dat maakt de vervoersmaatschappij maandag zelf bekend. De loketten waren sinds april gesloten.

De loketten van De Lijn liggen onderaan in het Noordstation, maar sloten eind april de deuren. Toen besloten de buschauffeurs van De Lijn niet meer aan het Noordstation te stoppen, na valse geruchten over de uitbraak van malaria, schurft en tuberculose onder de migranten die er verbleven. Eerder sloot de Lijnwinkel al eens tijdelijk in november.

In juli werd een akkoord gevonden over nieuwe bushaltes aan het station, maar voorlopig was De Lijnwinkel nog altijd dicht. Nu komt daar toch verandering in. "Wij hebben op vraag van de gemeente een aantal maatregelen genomen en zetten ook veiligheidsagenten in om een oogje in het zeil te houden", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken aan BRUZZ. "Dat alles maakt dat we opnieuw toelating hebben gekregen van de gemeente en de politie om onze loketten te heropenen."

Werken

Dat is goed nieuws voor de reizigers, zegt Van de Vreken. "Met het nieuwe schooljaar in het verschiet willen heel wat mensen een abonnement kopen of verlengen. Dat kan vanaf nu dus nieuw op een paar passen van het Noordstation."

De Lijnwinkel is voorlopig enkel bereikbaar via de ingang aan perron 2 (de halte van bus 214). De rest van de inkomhal van het CCN-gebouw blijft voorlopig gesloten.

Dit najaar starten de werken voor nieuwe bushaltes naast het Noordstation. Twee perrons aan het Noordplein moeten de huidige acht perrons onder het gebouw vervangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, De Lijn, bushaltes, Noordstation

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie