De Lijn negeert dreigement boetes

© MO/ BRUZZ
| Ondanks de dreigende boetes, stoppen chauffeurs van De Lijn nog steeds midden op de Vooruitgangstraat, om te pauzeren.
Updated: 28-11-2018 - 12:10

Ondanks de dreigende boetes, pauzeren de buschauffeurs van De Lijn nog steeds midden op de Vooruitgangstraat, vooraleer ze naar de halte Rogier rijden om daar reizigers op te pikken.

De rij bussen van Vlaams vervoersmaatschappij De Lijn in de Vooruitgangstraat, vlakbij het Noordstation, staat daar illegaal. De politiezone Noord bevestigt aan onze redactie dat chauffeurs die er toch staan te wachten, zich sinds dinsdagmiddag aan boetes mogen verwachten.

Desondanks stelt BRUZZ vast dat er woensdagvoormiddag toch een rij bussen staat te wachten.

Eén chauffeur liet weten dat men enkel onder het Noordstation pauzeert als het gaat om een plaspauze. De chauffeur had naar eigen zeggen nog geen orders van De Lijn gekregen dat hij niet mocht wachten in de Vooruitgangstraat. Een instructieblad van De Lijn bevestigt dat de bussen 'tot nader order' moeten pauzeren op de middelste strook van de Vooruitgangstraat.

Volgens De Lijn is er voorlopig geen alternatief. "We rekenen op begrip van de politie." Die politie kan op dit moment niet kwijt of er al boetes zijn uitgedeeld, of niet.

busrij vooruitgangstraat de lijn noordstation
© BRUZZ
| Ook woensdagmorgen om 7.00 uur stonden bussen te wachten in de Vooruitgangstraat, ondanks het verbod van de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?