De Lijn stopt opnieuw onder Brussel-Noord: 'Zalig om hier terug te zijn'

© PhotoNews
Updated: 20-05-2019 - 12:59

Vanaf 9 uur, iets vroeger dan aangekondigd, houden de bussen van De Lijn opnieuw halt aan de ondergrondse perrons van het station Brussel-Noord. Er blijft nog één centrale hal afgesloten en ook de Lijnwinkel blijft deze week nog dicht.

De Lijn besliste begin mei om niet meer halt te houden onder het Noordstation. De chauffeurs klaagden al maanden over onveilige en onhygiënische omstandigheden, gelinkt aan de groep transmigranten die al maanden in het station verbleef. De halte werd daarom verplaatst naar het Rogierplein.

Nu de transmigranten het Noordstation verlaten hebben, keert De Lijn terug naar de haltes onder het Noordstation. De lokale politie heeft het station omstreeks 09.00 uur vrijgegeven. Sindsdien keren de bussen terug naar hun normale eind- en vertrekhalte. De tijdelijke haltes Rogier- en Noordplein worden opgeheven.

"Er is nog een centrale hal in het Noordstation die afgesloten blijft, maar de busperrons zijn vrijgegeven", aldus woordvoerster Sonja Loos. De Lijnwinkel in het station Brussel-Noord blijft wel nog de hele week dicht. In het station Brussel-Zuid is er een bijkomend loket geopend.

De Mesmaeker is een van de eerste buschauffeurs van De Lijn die vanmorgen de halte aan het Noordstation bediende. "Het is zalig om hier terug te zijn. De omgeving is opnieuw proper en kalm." De chauffeur hoopt dat de situatie zo blijft. "Als patrouilles een oogje in het zeil blijven houden, zou dat moeten lukken."

Ook de passagiers zijn opgelucht. "Ik ben heel blij dat ik niet meer helemaal naar de halte Rogier moet stappen om de bus te nemen", luidt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?