Debaets: ‘Breng Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid samen’

© PhotoNews
| Bianca Debaets (CD&V)

Ontslagnemend staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) pleit bij de Brusselse onderhandelaars voor het samenvoegen van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid onder één minister. Momenteel zijn die bevoegdheden nog versnipperd over verschillende politieke bevoegdheden.

“Zowel voor de duidelijkheid als de effectiviteit van het beleid, is het beter om die verschillende instrumenten onder één Brusselse minister te brengen,” klinkt het via een persbericht. “Voor de Brusselaar is het nu zeer onduidelijk wie wat kan doen, of wie verantwoordelijk is. Door daar één coherent pakket van te maken, versterk je de aanspreekbaarheid van de politiek.”

Debaets was in de vorige regering zelf bevoegd voor Verkeersveiligheid, terwijl Mobiliteit en Openbare Werken bij Pascal Smet (SP.A) zaten.

Debaets maakt zich naar eigen zeggen ernstig zorgen over het gebrek aan aandacht voor verkeersveiligheid in de Franstalige formateursnota. “Het helpt niet als politici enkel naar elkaar wijzen of dit thema negeren in de hoop dat het overwaait,” aldus Debaets.

“Ik hoop dat de Nederlandstalige onderhandelaars dit kunnen rechttrekken. Met één coherente portefeuille van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid kan men structureel en duurzaam ingrijpen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?