Debaets geeft aftrap boekentasactie

© Eric Laureys

Om kinderen en ouders te stimuleren zich veiliger in het verkeer te bewegen, lanceert Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) de inmiddels twaalfde editie van de ‘boekentasactie’.

“Vorig jaar zijn er gelukkig geen dodelijke slachtoffers gevallen, maar er waren wel nog steeds 418 aanrijdingen met kinderen onder de vijftien jaar,” vertelt Debaets aan BRUZZ.

“Bovendien is uit onderzoek van VIAS gebleken dat 77 procent van de ongevallen waarbij kinderen betrokken zijn, net buiten de zones 30 in schoolomgevingen plaatsvinden,” vult ze aan. Met de boekentasactie wil de staatssecretaris daarom iedereen aanmanen om een veiligere houding aan te nemen in het verkeer en wil ze tegelijk een lans breken voor de uitbreiding van het aantal zones 30.

“Voor kinderen is de weg van en naar school de kennismaking met complexe verkeerssituaties. Een permanente waakzaamheid is daarom belangrijk en ik ben ervan overtuigd dat we met deze actie de schoolomgeving veiliger maken,” aldus Debaets.

De aftrap van de actie - die enkele weken zal duren - vindt plaats op maandagochtend aan de Sint-Ursulaschool in Laken. Daar zal de staatssecretaris twee politieagenten helpen met het begeleiden van de kinderen bij het oversteken van de straat.

Samen delen ze kaartjes met verkeerstips van de ‘boekentasactie’ uit aan de kinderen en hun ouders. “Daardoor zullen de kinderen tijdens de wintermaanden meer opvallen in het verkeer,” meent Debaets.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?