Debaets kondigt nieuwe trajectcontroles aan

© Alertes Contrôles De Police - Infos BruxellesFacebook

In de loop van 2019 komt er ook een trajectcontrole in de Stefaniatunnel. Dat kondigt staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) aan. Op termijn wil ze in nog meer tunnels speciale snelheidsmeters plaatsen.

Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) wil in de loop van 2019 ook in de Stefaniatunnel een trajectcontrole starten. Een dergelijke controle meet de gemiddelde snelheid tussen twee punten, en niet de snelheid op een bepaald punt. Daarover heeft ze een principeakkoord met burgemeester van Brussel, zegt ze in La Capitale. Aankomende week worden de details besproken. In de loop van volgend jaar zouden er mogelijk nog meer trajectcontroles volgen.

In de komende weken gaat de eerste trajectcontrole aan de Leopold III-laan in werking. Daar worden vaak enorme snelheidsovertredingen geregistreerd, met uitschieters tot bijna 100 kilometer boven de maximaal toegelaten snelheid. Via de cameramonitoring wil het Gewest op een duurzame manier de heersende snelheidsvoorschriften doen naleven. Automobilisten worden daarover verwittigd via informatiepanelen.

Eerder deze legislatuur probeerde het Gewest al een trajectcontrole in te stellen in de Leopold II-tunnel. De camera's werden geplaatst, maar de betrokken burgemeester, Philippe Pivin (MR) van Koekelberg, lag dwars. Nu zijn de camera's verwijderd wegens renovatiewerken. De camera's komen normaal gesproken terug na de werken. Maar dat is pas in 2021, ruim na de gewestverkiezingen van volgend jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?