| Elektrische fiets met zelfbediening van Lime.

Deelstepbedrijf Lime waagt het nu ook met elektrische fiets

18/05/2023

Morgen, vrijdag, zijn de eerste elektrische fietsen van deelstepbedrijf Lime beschikbaar in Brussel. De firma wil meer Brusselaars aanmoedigen een duurzaam vervoermiddel te gebruiken als alternatief voor de auto.

Over enkele dagen wil Lime 250 van deze zelfbedieningsfietsen hebben rondrijden in de stad. "Onze nieuwe vloot van elektrische fietsen is een echte kans voor al diegenen die nog niet voor onze scooters hebben gekozen, maar die het gebruik van hun auto en dus hun koolstofimpact willen verminderen", zegt Romain Dekeyser, regionaal directeur voor Lime in een persbericht. Daarin benadrukt hij nog eens dat het bedrijf zijn voertuigen zelf ontwerpt, "waardoor het geavanceerde technologie kan combineren met duurzaamheid om zijn impact op het milieu voortdurend te verminderen."

Lime veroverde de Brusselse markt in 2018 met vijfhonderd steps. Vijf jaar later zijn dat er 3.500. Lime groeit in Brussel elk jaar gestaag, maar hoort wel niet meer bij de drie grootste spelers in onze stad. Volgens recent onderzoek zijn dat Dott, Bird en Bolt.

Verwijderbaar en verwisselbaar

De nieuwe groene en witte fietsen hebben, aldus nog het persbericht, belangrijke verbeteringen waardoor ze tot de meest duurzame en robuuste in hun klasse behoren.

Uitgerust met een verwijderbare en verwisselbare batterij - identiek aan die van de Lime-scooters die in Brussel al in gebruik zijn - bieden de Gen4-fietsen een grotere autonomie dan de vorige fietsen, waardoor de beschikbaarheid van de voertuigen voor de gebruikers kan worden verbeterd en de efficiƫntie en duurzaamheid van de activiteiten kan worden verhoogd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, Lime, elektrische deelfietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni