Defecte roltrappen aan metrostation IJzer volgende week weer operationeel

© bruzz
| Metrostation IJzer

De roltrappen aan metrostation IJzer zijn al meer dan een maand buiten gebruik. Volgens de MIVB is dit te wijten aan elektriciteitspanelen die worden vervangen. “Normaal zijn de werken gedaan op 5 mei.”

De roltrappen die leiden naar het metrostation IJzer werken al meer dan een maand niet meer. Volgens An Van hamme, woordvoerster van de MIVB, ligt het probleem bij de elektriciteitspanelen. “Momenteel is het Brussels Gewest elektriciteitspanelen voor de laagspanning aan het vervangen. Om dat te doen, moet de stroom onderbroken worden voor de veiligheid. Ze hebben geprobeerd om spanning te halen bij de elektische onderstations van Ribaucourt en Rogier, maar die was niet gelijkmatig genoeg waardoor de roltrappen vaak niet werkten.”

“Zes van de vijftien roltrappen aan station IJzer zijn momenteel buiten werking. Gelukkig werkt het merendeel van de roltrappen en alle liften dus nog wel. Als alles goed gaat, zijn de werken aan de panelen gedaan op 5 mei en zou alles terug moeten werken zoals voordien.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?