'Discrete maar constructieve gesprekken' tussen De Lijn en het Brussels Gewest

© BRUZZ
| De situatie in het Noordstation is nu al dagen een politieke (en logistieke) patstelling.

De Lijn en de bevoegde diensten van het Brussels Gewest hebben dinsdag rond de tafel gezeten over de problematiek van de halte aan het Noordstation. De gesprekken zouden in een constructieve sfeer verlopen, maar meer details wilde men woensdag niet kwijt. Nog deze week moeten er resultaten zijn, was te horen.

De Lijn kondigde vrijdag aan dat de bussen van De Lijn niet langer zouden stoppen in het busstation onder het Noordstation wegens het onveiligheidsgevoel veroorzaakt door de transmigranten die er verblijven.

De Vlaamse vervoersmaatschappij verplaatste de haltes naar de Vooruitgangstraat en het Rogierplein, wat tot protest leidde van de Brusselse regering, die erop wees dat de eenzijdige beslissing in strijd is met het samenwerkingsakkoord, en de betrokken gemeenten en politiediensten, die de onveilige situatie aanklaagden.

Brussels minister-president Rudi Vervoort kondigde vrijdag in het parlement aan De Lijn te zullen convoceren. Woensdag bleek dat De Lijn en de betrokken diensten van het gewest dinsdag overlegd hebben.

Over de inhoud bleven de onderhandelaars discreet, maar de vergadering zou in een constructieve sfeer verlopen zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?