Dott opent tweede Brussels depot en stelt nieuwe e-steps voor

dott.jpg
© Dott
| Een Dott-gebruiker in Brussel
© Dott
| Een Dott-gebruiker in Brussel

In Anderlecht heeft Dott, een van de aanbieders van elektrische deelsteps in Brussel, een nieuw depot geopend. Het gaat om de tweede stelplaats van het bedrijf in Brussel. Daarnaast lanceert Dott een nieuwe generatie elektrische steps met grotere wielen.

In Brussel is Dott actief sinds begin 2019. Het is een van de weinige deelstepoperatoren die actief is op het volledige grondgebied van het Brussels gewest. Intussen biedt Dott ook deelfietsen aan.

Hier beschikt het Nederlandse bedrijf over een 5.000-tal steps- en fietsen. Als een voertuig uit de vloot aan herstelling toe is of batterijen moeten worden opgeladen, gaan ze naar een depot vlakbij Thurn & Taxis. Vandaag opende het bedrijf een tweede depot in Anderlecht.

"De opening van het nieuwe depot betekent een nieuw hoofdstuk voor Dott in Brussel," zegt general manager van Dott Belgium Marien Jomier. "We maken nu deel uit van het dagelijkse leven in Brussel door mensen te helpen met verplaatsingen op een duurzame manier. Onze nieuwe basis laat ons toe om een veilige en betrouwbare dienst te blijven aanbieden."

Nieuw model

De uitbreiding van Dott in Brussel is geen wilde gok. Volgens het bedrijf, dat in Brussel vijftig mensen tewerkstelt, was 2021 een topjaar voor de deelsteps met 3,5 miljoen ritten, 176 procent meer dan het jaar voordien (toen de coronapandemie hevig woedde). Gemiddeld gezien gebruiken Dott-gebruikers de steps voor een afstand van twee kilometer.

Net als bij de meeste deelstepoperatoren betaal je bij Dott voor de ontgrendeling van de step (1 euro) en een tarief per minuut (0,22 euro). Daarnaast biedt het Nederlandse bedrijf ook dag- en maandpassen aan. Die zijn steeds populairder. Zestig procent van de ritten werden betaald met een pas.

In april zal Dott een nieuwe generatie elektrische steps uitrollen in Brussel. Het nieuwe model heeft grotere wielen met een diameter van 29 centimeter in plaats van 25 centimeter. De nieuw Dott-steps zullen over een gsm-houder met lader beschikken, net als schokdempers en richtingsaanwijzers.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?