| Deelsteps van Tier aan de Kunstberg in de Stad Brussel.

Sint-Lambrechts-Woluwe gaat hinderlijke deelsteps meteen weghalen

SD
© BRUZZ
21/03/2022

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe gaat deelsteps en andere vormen van deelmobiliteit “systematisch verwijderen” wanneer ze de doorgang van actieve weggebruikers op het voetpad bemoeilijken. Ze zullen het gemeentelijk depot maar mogen verlaten na betaling van 75 euro.

Op voorstel van het schepencollege gaat de gemeenteraad maandag de nieuwe gemeentelijke verordening goedkeuren, klinkt het.

Concreet bepaalt de gemeentelijke verordening dat deelsteps en andere vormen van deelmobiliteit systematisch van het voetpad kunnen worden gehaald indien ze de doorgang belemmeren. Ze zullen dan in het gemeentelijk depot worden opgeslagen.

De gemeente verwijst voor de verordening naar het algemeen politiereglement, dat bepaalt dat actieve weggebruikers zoals mensen met een handicap en ouderen op het voetpad niet belemmerd mogen worden.

Nieuwe regels rond e-steps

Enkele dagen geleden hebben de mobiliteitsministers nog nieuwe regels afgeklopt voor het gebruik van e-steps, monowheels, hoverboards en segways. Daarin werd onder meer beslist dat de steps en dergelijke niet meer overal geparkeerd mogen worden.

De nieuwe regels zouden in de zomer van kracht gaan, maar Sint-Lambrechts-Woluwe wil daar niet op wachten, legt schepen van Mobiliteit Gregory Matgen (Défi) uit.

De eigenaars van de foutgeparkeerde voertuigen zullen die in het depot kunnen afhalen na betaling van 75 euro, plus 5 euro per dag dat ze in het depot blijven staan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni