E-steps van Bird zijn terug na ‘winterslaap’ van bijna twee jaar

steps bird
© Robbe Petitjean
| De nieuwe e-steps van Bird.
© Robbe Petitjean
| De nieuwe e-steps van Bird.

Na bijna twee jaar afwezigheid is Bird opnieuw met een vloot van 500 steps geland in onze hoofdstad. “Mensen twijfelen nu veel meer om het openbaar vervoer te gebruiken. Wij bieden hen een coronaproof alternatief aan”, kondigt Jonatan de Boer, verantwoordelijke voor Bird in de Benelux, aan.

In januari 2019 bevestigde het bedrijf ons dat de steps even verdwenen, “door de weersomstandigheden en een krimpende vraag”. De winterslaap zou uiteindelijk bijna 2 jaar duren, maar nu gaat Bird de concurrentie met deelstepbedrijven Lime en Dott opnieuw aan. De bedoeling is om het aanbod op te schalen naargelang de vraag, “en we verwachten volgende week al 1500 Bird-steps aan te bieden”, zegt de Boer.

Waarom het deelstepbedrijf langer wegbleef dan verwacht heeft volgens de woordvoerder te maken met verschillende factoren, waarvan een upgrade van de step zelf de belangrijkste was. “Twee jaar geleden waren we nog maar pas begonnen en gebruikten we nog een step die niet geschikt was voor de Brusselse infrastructuur. Nu hebben ze een betere accu, is er minder slijtage en vragen ze minder onderhoud.” Daarbij moeten stepaanbieders nu een vergunning aanvragen en dat zorgde voor nog wat vertraging.

'Coronaproof vervoer'

Het lijkt een moedige keuze om tijdens een crisis waarbij het aantal pendelaars sterk is afgenomen toch een deelstep te lanceren, maar volgens de Boer van Bird is dat net een pluspunt: “Er zijn inderdaad minder pendelaars, maar met onze steps kunnen mensen zich wel coronaproof verplaatsen en daar plukken we de vruchten van. Het ene heft het andere bijna op.”

De boer voegt al lachend toe dat “Bird een step...stap in de goede richting is om Brussel filevrij te krijgen.” Bird biedt de komende twee weken ritjes aan van een kwartier voor maar 1 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?