Eerste trajectcontrole op Leopold III-laan van start

Evers burgemeester Pierre Muylle (PS) en zijn Schaarbeekse ambtgenoot Bernard Clerfayt (Défi) huldigden samen met staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) en korpschef Frédéric Dauphin de trajectcontrole in.

Vanmorgen is, vroeger dan voorzien, de eerste trajectcontrole in het Brussels gewest van start gegaan. Het gaat om een traject van de Leopold III-laan op het grondgebied van de gemeenten Schaarbeek en Evere.

Op de Leopold III-laan geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Maar flitscamera's registreerden al snelheden tot 161 kilometer per uur. Om aan die onveilige situatie een halt toe te roepen, is er nu een trajectcontrole op de laan.

Dat systeem, waarbij de gemiddelde snelheid op een bepaald traject wordt gemeten, wordt door de meerderheid van de automobilisten als eerlijker beoordeeld dan een systeem van vaste snelheidscamera’s die op één punt opgesteld staan.

Richting Brussel-centrum gaat het om 663 meter gecontroleerde weg terwijl het richting luchthaven om 813 meter gaat. Het traject bevindt zich op de Leopold-III laan tussen de Generaal Wahislaan en de rotonde aan de Vrijetijdslaan.

Automobilisten worden door middel van waarschuwingsborden op de hoogte gebracht van de trajectcontrole.

In een mededeling toont staatssecretaris voor verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) zich erg tevreden met de trajectcontrole. Ze werkte samen met Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) en zijn Everse collega Pierre Muylle (PS) om de snelheidscontrole tot een goed eind uit te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?