1814 Bijgedachte Metro 3

| Werken metro 3.

Els Ampe (Open VLD) wil onderzoek naar stopgezette metrowerken

RV
© BRUZZ
16/02/2023

Brussels gemeenteraadslid Els Ampe (Open VLD) wil een onderzoek naar de stopgezette metrowerken en dient een motie in voor transparantie op de Brusselse gemeenteraad.

De MIVB communiceerde op 10 februari over de stopgezette metrowerken. De graafwerken voor een metrotunnel van 120 meter onder het Zuidpaleis zouden al negen maanden stopgezet zijn omdat de grond moerassiger is dan gedacht en de gebuikte graaftechniek niet adequaat is.

Deze tunnel maakt deel uit van de nieuwe metrolijn 3 tussen de stelplaats in Haren en de bestaande tramhalte Albert in Vorst. Het nieuwe tracé loopt over 4 gemeenten: Stad Brussel, Schaarbeek, Sint-Gillis en Vorst.

“Ik vind het schandalig dat Brussels Minister van Mobiliteit Elke Van Den Brandt de stopzetting van de metrowerken negen maanden lang verzweeg en bijgevolg vraag ik een onderzoek naar dit gebrek aan transparantie tegenover de Brusselaars.” Dat zei Els Ampe tijdens het televisiedebat “Versus” van BX1.

Ze dient voor de fractie MR/Open VLD een motie in op de volgende Brusselse gemeenteraad om transparantie te eisen over de stilliggende metrowerken. MR en Open VLD vragen eveneens om de graafwerken te hervatten.

“We kunnen deze buurt niet opzadelen met nog meer vertragingen want de werken zijn enorm ingrijpend. De MIVB en het consortium van aannemers moeten dus zo snel mogelijk een oplossing vinden en voortgraven want filehoofdstad Brussel heeft de nieuwe metrolijn snel nodig,” besluit Ampe.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni