Elsensesteenweg mogelijk opengesteld voor auto's buurtbewoners

© PhotoNews
| De heraangelegde Elsensesteenweg is voorlopig verkeersluw, enkel 's nachts mogen er auto's over. Dat verandert misschien binnenkort.
Updated: 07-05-2019 - 10:20

De gemeente Elsene denkt eraan om de verkeersluwe Elsensesteenweg open te stellen voor auto's van buurtbewoners. Er komt een speciale gemeenteraad samen op 13 mei om over de kwestie te debatteren.

De verkeersluwe Elsensesteenweg zet kwaad bloed bij enkele buurtcomités. Volgens hen leidt de huidige verkeerssituatie tot te veel verkeer in de omringende straten. Na 19 uur, wanneer het autoverkeer de straat opnieuw in mag, rijden sommige bestuurders er ook 'comme des malades', zegt burgemeester Christos Doulkeridis aan onze redactie.

De lokale politiek heeft oren naar de kritiek en organiseert op donderdag 9 mei een infovergadering met buurtbewoners. Op maandag 13 mei volgt dan een speciale gemeenteraad om de klachten te horen en om de verkeerssituatie te bespreken. "We willen naar de voorstellen van de buurtbewoners luisteren," zegt burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo).

Christos Doulkeridis, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Elsene

Het gemeentebestuur zal de bewoners van de aanpalende straten van de Elsensesteenweg een voorstel doen, dat voor meer eenvormigheid moet zorgen: de verkeersluwe zone zou ook 's nachts gelden en bewoners van enkele omringende straten zouden de steenweg ook over kunnen steken en gebruiken met de wagen, net zoals bewoners van de steenweg zelf. "We stellen bovendien voor om die straten net als de steenweg als een zone 20 in te richten."

Het gemeentebestuur zet haast achter het dossier omdat de verkeerssituatie vanaf 17 mei opnieuw verandert. De werken aan het Fernand Cocqplein zijn dan zo ver gevorderd dat bus 71 opnieuw door de straat kan. "De politie suggereerde om tegen dan een duidelijkere regeling te vinden," legt Doulkeridis uit.

"Of de voetgangerszone op deze manier niet verder zal verwateren? Dat dacht ik eerst ook, maar die extra mensen met toegang zouden niet met zoveel zijn. Het gaat maar om enkele straten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?