In- en uitrit Leopold II-tunnel ter hoogte Sainctelette afgesloten

© PhotoNews
| De Leopold II-tunnel was na de renovatie net weer open voor het verkeer.

De Leopold II-tunnel is amper weer geopend of de in- en uitrit ter hoogte van Sainctelette moet alweer worden afgesloten na een zwaar ongeval. De brokstukken werden snel opgeruimd, maar een onderzoek moet nagaan of er geen bijkomende schade is.

Om twintig na vijf woensdagochtend is een wagen met hoge snelheid bovengronds tegen een aantal zware betonblokken aan de ingang van de Leopold II-tunnel aan Sainctelette gereden. Verschillende brokstukken belanden op het wegdek in de tunnel. Het puin werd meteen geruimd waardoor de tunnel zoals gepland om 6uur ’s morgens weer open kon voor het verkeer.

“Alleen de in- en uitrit ter hoogte van Sainctelette blijven voorlopig nog even gesloten uit veiligheidsoverwegingen”, verduidelijkt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. “Omdat er zo’n zware impact is geweest op het beton, moeten we eerst controleren of er geen bijkomende schade is aan het plafond en of de stabiliteit in orde is. De experts zullen deze week nog een onderzoek uitvoeren. We hopen dat de in- en uitrit zo snel mogelijk weer opengaan, maar dat hangt af van het resultaat van hun onderzoek.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?