Enkel nog eenrichtingsverkeer in Vanderkinderestraat in Ukkel

© Gemeente Ukkel via Facebook
| Enkel op dit stukje van de Vanderkinderestraat kan je nog in beide richtingen met de wagen langs.

Minstens tot eind januari geldt er op de volledige Vanderkinderestraat in Ukkel eenrichtingsverkeer. De gemeente voert sinds woensdag een test uit op het laatste stukje dat nog in beide richtingen toegankelijk was voor wagens.

Autobestuurders kunnen de Vanderkinderestraat bijna uitsluitend nemen in de richting van de Brugmannlaan. Enkel tussen de Gabriellestraat en de Marie Depagestraat was een klein stukje van hooguit tien meter nog in de twee rijrichtingen toegankelijk. Die optie verdwijnt minstens tot 26 januari.

Het gaat in eerste instantie om een testfase, die de verkeerssituatie op het kruispunt veiliger moet maken voor fietsers en voetgangers. De Vanderkinderestraat is nu al een fietsstraat. Door het schrappen van een rijbaan komt er immers ruimte vrij voor een breder trottoir en een beetje groen. Als de testresultaten positief zijn, zullen er ook herinrichtingswerken volgen.

Brussel Mobiliteit voerde voor aanvang van de testfase al tellingen uit in de nabije omgeving, en zal dat straks tijdens de testopstelling opnieuw doen om de impact van de maatregel achteraf te kunnen evalueren. Nadien zal de gemeente Ukkel beslissen of het stukje Vanderkinderestraat definitief heraangelegd wordt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?