| De Vanderkinderestraat in Ukkel

Ter ere van autoloze zondag zal een Ukkelse handelsvereniging de langste picknicktafel ter wereld bouwen. Die zal 480 meter lang zijn en plaats bieden aan maar liefst 1.549 genodigden. “Guinness World Records werd alvast verwittigd.”

De langste tafel ter wereld zal opgebouwd worden in de Vanderkinderestraat, tussen de Waterloosesteenweg en de Gabriellestraat. Dat schrijft La Dernière Heure.

“Ons doel is beweging te brengen in onze wijk,” zegt Benjamin Beugoms, voorzitter van de Ukkelse handelsvereniging Le Quartier des Artisans. “Wij dragen bij aan onze wijk, maar genieten zelden van de evenementen die hier georganiseerd worden. Daarom hebben we besloten om dit soort activiteiten op poten te zetten die een invloed hebben op ons en onze klanten.”

Het reserveringssysteem om deel te kunnen nemen aan dit evenement wordt binnenkort geopend: dan kunnen geïnteresseerden hun maaltjd bestellen en hun plaats selecteren aan de grootste tafel ter wereld.

Hoewel de initiatiefnemers nog slechts enkele maanden tijd hebben om alles te organiseren – autoloze zondag valt dit jaar op 22 september 2019 –, zetten ze zich volop in om het wereldrecord van de langste tafel ter wereld te verbreken. “Guiness World Records werd alvast verwittigd,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Samenleving, Vanderkinderestraat, langste tafel, wereldrecord, Guinness World Record, Quartier des Artisans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni