Etterbeek wil niet dat naam station verandert

© Irismonument.be
| Het station Etterbeek, dat op het grondgebied van Elsene ligt.

Met 23 stemmen staat de Etterbeekse gemeenteraad achter de vraag van Jean-Luc Robert (LB) aan de NMBS om de naam van Etterbeek station te behouden.

Dat schrijft La Capitale.

Die vraag komt er nadat Elsene de vraag stelde om de naam van het station, dat op Elsens grondgebied ligt, te veranderen naar 'Elsene Universiteit'.

Robert haalt verschillende redenen aan waarom het station zijn naam zou moeten behouden. Zo zou een naamsverandering voor verwarring zorgen bij de reizigers. Het zou een onnodige extra kost zijn voor de NMBS. Daarnaast maakt de naam van het station ook deel uit van erfgoed van de gemeente, aldus Robert.

Ecolo solidair

Toch stond niet iedereen van de gemeenteraad achter de aanvraag om de naam te behouden. Vier gemeenteraadsleden van Ecolo onthielden zich van stemming uit solidariteit met hun Elsense collega's. Ook twee leden van Défi die in de gemeenteraad van Etterbeek zetelen, brachten geen stem uit.

NMBS en minister van mobiliteit François Bellot (MR) lieten eerder al weten de naam van het station niet te willen veranderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?