Eurostar in het treinstation Brussel-Zuid

| Eurostar in treinstation Brussel-Zuid (archiefbeeld).

Eurostar lanceert inchecken met gezichtsscan in Londen

© Belga
18/07/2023

Na een succesvolle test rolt hogesnelheidstreinoperator Eurostar een systeem van inchecken met behulp van een gezichtsscan uit in het Londense treinstation St Pancras. Uitbreiding naar Brussel is nog niet gepland.

Het biometrische inchecksysteem, SmartCheck genaamd, is beschikbaar voor 'business premier'-reizigers en reizigers met een 'Carte Blanche'. Zij moeten vooraf hun identiteitspapieren, ticket en gezicht registreren in een app, waarna in het station een scan van hun gezicht volstaat. "Hierdoor kan men tijd besparen en wachtrijen vermijden bij de ticket- en uitreiscontrole aan de Britse grens in het station", stelt Eurostar. De reizigers moeten wel nog door de bagagecontrole en de Franse paspoortcontrole in het Londense station.

Eurostar is naar eigen zeggen de eerste spoorwegmaatschappij die biometrische gezichtsherkenning toepast. "Zorgen dat onze passagiers makkelijk en snel kunnen inchecken is een cruciaal onderdeel van de Eurostar-reiservaring", zegt CEO Gwendoline Cazenave in een persbericht. "We blijven steeds zoeken naar oplossingen om de capaciteit in onze stations te verhogen en de passagiersstromen te verbeteren."

Een woordvoerster van Eurostar laat weten dat een verdere uitrol van de gezichtsherkenning, naar andere stations, "momenteel niet op de agenda staat".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Eurostar , gezichtsherkenning , openbaar vervoer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni