Eurostar in het treinstation Brussel-Zuid

| Eurostar in het treinstation Brussel-Zuid.

Eurostar-treinen van en naar Londen geannuleerd door staking personeel Kanaaltunnel

© Belga
21/12/2023

Er kunnen donderdagnamiddag geen Eurostar-treinen rijden tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. Door een onaangekondigde staking door personeel van de Kanaaltunnel is de spoortunnel niet beschikbaar, zegt Eurostar.

Een woordvoerster van Eurostar zegt dat alle treinen tussen Brussel en Londen, en Parijs en Londen, geannuleerd zijn van donderdag op de middag tot zeker 18 uur. Vier treinen die onderweg waren, keren terug naar hun vertrekstation, voegt de hst-operator toe op X, het vroegere Twitter.

Of er morgen wel treinen rijden, weet Eurostar nog niet. Reizigers krijgen alvast de raad hun reis uit te stellen. Op de website van Eurostar staan meer dan twintig geannuleerde treinen. Eurostar-personeel kondigde in het Parijse Gare du Nord via megafoons af dat alle voor donderdag geplande treinen geannuleerd zijn.

De staking leidde tot "de volledige onderbreking van de dienst en de sluiting van onze terminals in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk", stelt Getlink. "De vakbonden heben de uitzonderlijke eindejaarspremie van 1.000 euro verworpen en opgeroepen tot een staking om het drievoud te vragen."

Ook treinoperator LeShuttle, die voertuigen en hun inzittenden per trein door de Kanaaltunnel vervoert, meldt dat de diensten voorlopig opgeschort zijn, door een actie in Frankrijk. Beveiligingsagenten moesten passagiers die de grenscontrole al gepasseerd waren en op het perron stonden, evacueren, zeggen reizigers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Eurostar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni