Extra zebrapad aan plaats zwaar ongeluk Schaarbeekse Waelhemstraat

© Google/BRUZZ
| Op de Helmetsesteenweg in Schaarbeek komt een extra zebrapad ter hoogte van de tramhalte Waelhem.

De langverwachte aanpassing van wegmarkeringen op het kruispunt van Helmetsesteenweg en Waelhemstraat gebeurt begin april. Op het kruispunt werd in juni een 14-jarig overstekend meisje aangereden door een chauffeur die vluchtmisdrijf pleegde. Dat zebrapad wordt verbreed en geaccentueerd met rode lijnen. Er komt ook een extra zebrapad ter hoogte van de tramhalte Waelhem op de Helmetsesteenweg.

De wegmarkeringen waren aangekondigd net na het ongeluk, dat midden juni 2019 plaatsvond.

De schilderwerken zullen in de nacht van 5 op 6 of in die van 6 of 7 april plaatsvinden, zegt woordvoerster An Van hamme van de MIVB aan BRUZZ. De openbaarvervoersmaatschappij coördineert de werken omdat het om straten met tramsporen gaat.

Het zebrapad waar het 14-jarige meisje afgelopen juni werd aangereden, wordt verbreed tot een trapezevorm, en krijgt naast de al bestaande rode accentueringslijnen ook rode gevaarsdriehoekjes langs de oversteekplaats.

Fietslogo's

Dat gebeurt ook bij het zebrapad verderop op de Helmetsesteenweg, vlak na de brug waarover de Lambermontlaan loopt. Tussen die twee oversteekplaatsen in komt een derde zebrapad, aan de halte Waelhem op de Helmetsesteenweg (zie schematische voorstelling boven).

Waar dat nog niet het geval is worden tussen de tramsporen ook fietslogo's geschilderd, om aan te geven dat fietsers hier tussen het drukke auto- en tramverkeer moeten laveren.

Van haar kant laat Schaarbeeks schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) weten dat de voorrangsregeling op het kruispunt al is aangepast zoals beloofd. Chauffeurs die vanuit de Waelhemstraat rechts af willen slaan op de Helmetsesteenweg, moeten daar voorrang verlenen aan rechtdoor rijdende fietsers en automobilisten. Dat is verduidelijkt door driehoekjes op het wegdek.

Ongevalhelmetsteenweg
© Sara De Sloover
| Foto vanuit de Helmetsesteenweg op de plaats van het ongeluk, juni 2019. Dit is het zebrapad in de Waelhemstraat (archiefbeeld)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?