| Er moest maar één rijstrook afgesloten worden, maar door een vergissing werd de hele brug afgesloten.

Feestelijk geopende fietsbrug na 2 dagen alweer afgesloten

BVR
© BRUZZ
01/06/2022

De fietsbrug over de ring rond Brussel, die maandag feestelijk ingehuldigd werd, is alweer afgesloten. Een laagje asfalt moet nog opnieuw gegoten worden. In de tussentijd werd één rijstrook alweer opengesteld, vrijdag is de brug helemaal af.

Het was met de nodige toeters, bellen en politici dat de fietsbrug over de Brusselse ring maandag geopend werd. De brug vormt het sluitstuk van de F3, de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel. "De brug is een enorme meerwaarde", zei Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) toen. "Dit traject is van groot belang voor het woon-werkverkeer tussen Leuven en Brussel."

Maar amper twee dagen na de feestelijke inhuldiging bleek de brug deze woensdagmorgen alweer afgesloten te zijn.

"Bij de aanleg is iets misgegaan, waardoor er aan de voegen nog een paar centimeter opnieuw geasfalteerd moet worden", zegt Marijn Struyf van De Werkvenootschap, dat de werken aan de ring rond Brussel ondersteunt. "Dat wisten we op voorhand, vandaar ook de rode loper - dat was niet alleen voor het zicht, maar had ook een functie. Het openingsmoment uitstellen was echter geen optie, dit vanwege de drukke agenda van de aanwezige politici."

Toch was de volledige afsluiting ook voor De Werkvennootschap een verrassing. "Normaal gesproken moest de brug over de helft van de breedte afgesloten worden, zodat fietsers nog over één rijstrook door konden. Maar daar is in de communicatie ergens iets misgelopen, waardoor de brug toch volledig afgesloten werd."

In de tussentijd is de brug alweer half geopend. Vandaag en morgen wordt er nog asfalt gegoten. Vrijdag is de brug weer helemaal open voor verkeer.

Lydia Peeters, Vlaams minister voor Mobiliteit, bij de opening van de eerste fietsbrug oer de Grote Brusselse Ring in Zaventem en Machelen: het afsluitstuk voor de F3-fietssnelweg tussen Leuven en Brussel

| Lydia Peeters, Vlaams minister voor Mobiliteit, bij de opening van de eerste fietsbrug oer de Grote Brusselse Ring in Zaventem en Machelen: het afsluitstuk voor de F3-fietssnelweg tussen Leuven en Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, fietssnelweg F3 Leuven-Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni