Nieuwe aansluiting tussen fietssnelweg Leuven-Brussel en Brussels Airport ingehuldigd

© PhotoNews
| Via de F3-fietssnelweg van Leuven naar Brussel zal je binnenkort ook tot Brussels Airport kunnen rijden.

Het nieuwe fietspad richting Brussels Airport is maandag officieel ingehuldigd. Het pad is een kleine twee kilometer lang, en verbindt de luchthaven met de bestaande fietssnelweg F3 tussen Leuven en Brussel. De realisatie van het fietspad is een samenwerking tussen het Vlaams gewest, de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Zaventem en Brussels Airport Company.

"Voor de luchthaven is slimme mobiliteit bijzonder belangrijk", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. "Wij staan niet alleen in voor het veilig verkeer van vliegtuigen, maar zijn ook een belangrijke hub voor het openbaar vervoer. Daarnaast zetten we in op een fietsvriendelijke luchthaven. Met deze aftakking willen we al wie op de luchthavensite werkt, de omwonenden en ook passagiers die licht reizen, aanmoedigen om vaker de fiets te nemen." Op dit moment komt volgens de CEO slechts een aantal procent van de werknemers op de luchthaven met de fiets, dat aantal wil hij dus omhoog zien gaan.

Het nieuwe stuk fietspad is 1,8 kilometer lang en 3,5 meter breed, en ligt grotendeels in de bedding van de voormalige spoorlijn. De werken zijn gestart in september, en hebben dus een dikke zes maanden geduurd.

Het kostenplaatje voor de aansluiting bedroeg zo'n 2 miljoen euro, waarvan ongeveer 1 miljoen euro door Brussels Airport Company werd betaald. Het merendeel van de rest kwam van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid, de gemeente Zaventem nam een kleine som voor haar rekening.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?