autoverkeer_files_mobiliteit_luchtvervuiling_fossiele_brandstof

| Autoverkeer in Brussel.

Feestelijkheden en betogingen leggen zondag het Brusselse verkeer lam

HD
© BRUZZ
10/05/2019

Het wordt een uiterst drukke zondag op de Brusselse wegen. Van feestelijkheden in Tervuren tot betogingen in het centrum, wie met de auto gaat moet problemen verwachten. Brussel Mobiliteit raadt iedereen aan om zondag te kiezen voor een alternatief voor de wagen.

De Tervurenlaan viert op zondag haar 122ste verjaardag. Vanwege de feestelijkheden blijft de laan afgesloten voor het verkeer tussen het Jubelpark en de Woluwelaan, van 7 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds. Ook de Tervurentunnel en de Jubelparktunnel zullen afgesloten worden voor het verkeer.

In Sint-Pieters-Woluwe wordt op zondag de '15 kilometer van Woluwe' gelopen. Het parcours beslaat een groot deel van de gemeente en er wordt dus stevig wat verkeershinder verwacht.

Betoging

Ook de Kleine Ring blijft niet gespaard. Hart boven Hard roept op om zondag te gaan betogen voor het klimaat en sociale rechten, onder de slogan RIGHT(S) NOW!. De betoging start om 13 uur aan het Noordstation en loopt langs de Wetstraat tot aan het Jubelpark. Ook de Reyers-Centrumtunnel zal vanaf 14 uur worden afgesloten voor het verkeer komende van de E40-A3.

Brussel Mobiliteit waarschuwt dat het zeer moeilijk zal zijn om de stad van het oosten binnen te rijden: “Automobilisten die van Tervuren naar het centrum willen, kunnen omrijden via de E411, de Franklin Rooseveltlaan en de Louizalaan. Wie zich van het stadscentrum naar Tervuren wil begeven, kan als alternatieve route de E40-A3, dan wel de E411 nemen en vervolgens de Ring (R0).”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Tervurenlaan , Hart boven Hard , Brussel Mobiliteit , 15 km van Woluwe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni