| De Blue-bike, ook in Brussel in opmars

Fietsdeelsysteem Blue-bike breidt uit in Brussel

SDS
© BRUZZ
19/09/2019

Fietsdeelsysteem Blue-bike heeft 1 miljoen ritten op de teller, deelt het bedrijf mee. Net als in de rest van België is het aantal ontleningen op de vier Brusselse locaties gestegen, gemiddeld met 23 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De Brusselse vestigingen krijgen er daarom allemaal extra fietsen bij. Mogelijk komen er zelfs nieuwe ontleenplekken bij.

Sinds de start van Blue-bike in 2011 zijn nu in totaal 1 miljoen ritten gemaakt. Dit jaar steeg het aantal ontleningen totnogtoe met een kwart, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Blue-bike plaatste daarom dit jaar fietsen bij in onder andere Tienen, Antwerpen-Berchem, Leuven en Mechelen. Bovendien kwamen er ook extra Blue-bikelocaties in onder meer de stations Izegem en Antwerpen-Zuid, en staan nog een paar nieuwe verdeelpunten in de steigers.

Groei in Brussel

Ook de vier Brusselse Blue-bikelocaties winnen gestaag aan populariteit, met een gemiddelde groei van 23 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018, goed voor zowat 570 ritten per maand. In Brussel-Centraal en Brussel-Luxemburg, het kleinste verhuurpunt, nam het aantal ritjes met de helft toe. Brussel-Noord, waar in het voorjaar al tien nieuwe fietsen werden bijgeplaatst, groeide met 22,8 procent. Zelfs in Brussel-Zuid, waar de vraag al langer groter is dan het aanbod, waren er nog 5 procent meer ritten.

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, voorziet Blue-bike vanaf oktober meer fietsen op al haar Brusselse locaties. In Zuid verdubbelt het aantal fietsen zoals aangekondigd van 12 naar 24, in Noord en Luxemburg worden er twee extra rijwielen gestald, om uit te komen op respectievelijk 24 en 8. Het aantal fietsen in het afhaalpunt in Brussel-Centraal stijgt van 13 naar 16.

“Door het toenemende fileleed zoeken pendelaars naar alternatieven en dat merken we ook bij Blue-bike”, zegt de directeur van Blue-mobility, Bram Dousselaere. “Met de NMBS zijn we volop in bespreking over uitbreiding. De vorige bestuursploeg van het Brussels gewest had interesse om meer locaties te openen, daarover gaan we binnenkort ook praten met de nieuwe regering."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Blue-Bike , Bram Dobbelaere , deelfiets , deelfietsen , Brussel-Luxemburg , Brussel-Noord , Brussel-Zuid , Brussel-Centraal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni