| Blue-bikes, vooral te vinden aan de stations (archiefbeeld)

Deelfietssysteem Blue-Bike breidt haar fietsvloot uit aan het Noordstation. De nieuwe fietsenstalling daar zal vanaf 4 februari plaats bieden aan 24 fietsen in plaats van de huidige 15. Blue-Bike wil ook zijn aanbod aan Brussel-Zuid versterken, maar onderhandelt nog over de benodigde ruimte.

"De nieuwe ondergrondse fietsenstalling aan het Noordstation opent op 4 februari, en logischerwijs verhuizen de Blue-Bikes mee", zegt woordvoerder Joeri de Visser aan BRUZZ. "We grijpen die gelegenheid aan om het aantal uit te breiden van 15 naar 24, om daarmee in te spelen op de grote groei en de verwachte vraag in 2019."

Blue-Bike is een deelfietsensysteem aan Belgische stations, oorspronkelijk in handen van de NMBS maar die verkocht vorig jaar haar aandelen aan de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. "Maar dat betekent niet dat we niet meer gaan investeren in Brussel", zegt De Visser.

Te weinig plaats in Zuidstation

"Ook in Brussel-Zuid zouden we heel graag uitbreiden, sinds eind 2017 al is de vraag er groter dan het aanbod. Maar daar bestaat een algemeen tekort aan fietsenstallingen."

"We zoeken samen met de NMBS volop naar uitbreidingsmogelijkheden, en hopen binnen de paar maanden ook daar te kunnen uitbreiden. Dan zou het aanbod er van de huidige 12 verdubbeld worden naar 24."

Enkel in het Luxemburgstation valt het aantal ontleningen van Blue-Bikes tegen. "De reizigers daar komen vooral uit Wallonië, en daar heeft Blue-Bike veel minder klanten. Bovendien is de omgeving van het station heuvelachtig en liggen veel belangrijke locaties er op wandelafstand. We gaan zeker monitoren of de groei daar toeneemt, of dat we het fietsontleenpunt moeten verhuizen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sint-Gillis , Mobiliteit

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni