Blue-bike gaat elektrisch

De elektrische variant van Blue-bike, het systeem van deelfietsen aan de grote treinstations, is voortaan ook beschikbaar aan het station Brussel-Noord. "Ideaal voor lange afstanden of om heuvels zonder veel moeite te beklimmen", zegt de NMBS.

Een elektronische fiets lenen kan voortaan in het fietspunt aan het Noordstation. Blue-bike is het eerste fietsdeelnetwerk in Brussel dat elektrische fietsen aanbiedt. De e-bikes waren al beschikbaar in enkele grote Vlaamse en Waalse stations.

De e-bikes zien er hetzelfde uit als de klassieke fietsen, maar laten de gebruiker toe om zelf het niveau van de elektrische hulp te bepalen. Ze kunnen worden gehuurd aan 1 euro per begonnen uur. Inschrijven kan via www.blue-bike.be.

Het fietspunt Brussel-Noord is elke dag open van 7 tot 19 uur.

De klassieke versie van de Blue-bikes zijn in veel meer stations beschikbaar aan de prijs van 3 euro voor 18 uur. Dankzij het systeem van sleutelautomaten dat onlangs in gebruik werd genomen, kunnen de Blue-bikes in heel wat stations ook 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 worden gehuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?