Blue-bike gaat elektrisch

De elektrische variant van Blue-bike, het systeem van deelfietsen aan de grote treinstations, is voortaan ook beschikbaar aan het station Brussel-Noord. "Ideaal voor lange afstanden of om heuvels zonder veel moeite te beklimmen", zegt de NMBS.

Een elektronische fiets lenen kan voortaan in het fietspunt aan het Noordstation. Blue-bike is het eerste fietsdeelnetwerk in Brussel dat elektrische fietsen aanbiedt. De e-bikes waren al beschikbaar in enkele grote Vlaamse en Waalse stations.

De e-bikes zien er hetzelfde uit als de klassieke fietsen, maar laten de gebruiker toe om zelf het niveau van de elektrische hulp te bepalen. Ze kunnen worden gehuurd aan 1 euro per begonnen uur. Inschrijven kan via www.blue-bike.be.

Het fietspunt Brussel-Noord is elke dag open van 7 tot 19 uur.

De klassieke versie van de Blue-bikes zijn in veel meer stations beschikbaar aan de prijs van 3 euro voor 18 uur. Dankzij het systeem van sleutelautomaten dat onlangs in gebruik werd genomen, kunnen de Blue-bikes in heel wat stations ook 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 worden gehuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?