Weyts: 'Blue-bikes blijven ook na Vlaamse overname in Brussel'

© Photonews
| Ook nu de Blue-Bike 'Yellow-Bike' wordt, blijft de fiets in Brussel aanwezig, verzekert Vlaams minister Weyts.

De deelfietsen van Blue-Bike blijven na de overname door De Lijn beschikbaar in Brussel. Dat bevestigt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Wets (N-VA) aan onze redactie na eerdere onduidelijkheid over de toekomst van de deelfiets in de hoofdstad.

Na de ‘superministerraad’ van de Vlaamse regering maakte minister Weyts bekend dat het deelfietsennetwerk Blue-bike van de NMBS wordt overgenomen door De Lijn. De Vlaamse busmaatschappij zal de Blue-bike omtoveren tot een Yellow-bike, liet minister Weyts weten.

Eerder was het nog onduidelijk of het hele netwerk wordt overgenomen en waar de fietsen nog te vinden zullen zijn, maar dat is nu verduidelijkt door het kabinet van minister Weyts. De Lijn zal zowel in Vlaanderen als in Brussel en Wallonië de Yellow-bike fietsen beheren.

In Brussel blijven de fietsen beschikbaar in de stations Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg.

De fietsen zullen op termijn over heel het netwerk dan ook dezelfde look hebben. "Blue-bike is volledig overgenomen, dus op termijn gaan we naar één uniforme look en feel voor alle fietsen”, zegt Jeroen Tiebout, woordvoerder van minister Weyts, aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?