| De deelfietsen van Blue-Bike blijven aanwezig in Brussel, verzekert Vlaams minister Weyts.

Blue-bike verdubbelt aantal deelfietsen en locaties tegen 2023

SN
© BRUZZ - Belga
04/03/2019

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) mikt op 30.000 Blue Bike-gebruikers tegen 2023. Blue Bike zal ook in Brussel uitbreiden. Een eventuele omdoping tot 'Yellow Bike' is nog niet beslist.

Deelfietsbedrijf Blue-bike zal zijn capaciteit de komende jaren verdubbelen tot 3.400 fietsen tegen 2023. Met die investering wil Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) tot 30.000 gebruikers 500.000 ritten per jaar laten maken. Ook het aantal locaties waar gebruikers een fiets kunnen halen of inleveren, wordt verdubbeld.

Weyts stelde maandag een eerste nieuwe locatie van Blue-Bike voor in Gent, waar het gebruik van de deelfietsen vorig jaar met 12 procent is gestegen. Het aantal Blue-bike-locaties wordt de komende jaren uitgebreid van 60 tot 116. Jaarlijks komen er zo tien nieuwe locaties bij, vooral aan grote haltes van openbaarvervoermaatschappij De Lijn.

In de toekomst zal je met een abonnement van De Lijn ook toegang krijgen tot het Blue-bike-deelfietsensysteem en zal je via de app van De Lijn een Blue-bike rit kunnen betalen.

Yellow Bikes

In Brussel worden voorlopig geen nieuwe locaties geopend. "Maar op termijn zullen we ook in Brussel alleen maar uitbreiden," zegt Michaël Devoldere, woordvoerder van minister Weyts, aan BRUZZ. Voorlopig zijn de fietsen beschikbaar aan de stations Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg.

Over een eventuele naamsverandering naar 'Yellow Bikes', waarvan eerder sprake, is voorlopig nog niets beslist. "Het zou niet louter gaan om een naamswijziging, maar om een hele rebranding. We zijn nog aan het bekijken of dat interessant is," aldus Devoldere

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , blue bike , Ben Weyts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni