Fietser in elkaar geslagen tijdens Critical Mass

© Dimitri Strobbe via Twitter
| Drieduizend fietsers namen deel aan de Critical Mass van vrijdagavond.

Een fietser is vrijdag langs het kanaal in Schaarbeek, tijdens de fietsactie Critical Mass in elkaar geslagen door drie personen die uit een auto stapten. Dat blijkt uit getuigenissen op sociale media en Ilse Van de keere, woordvoerster van de politie van Brussel-Elsene, bevestigt dat er een proces-verbaal is opgemaakt.

Ongeveer 3.000 fietsers reden vrijdag vanaf 18.00 uur door Brussel tijdens de Critical Mass, volgens een schatting van de politie. Het evenement wordt elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd.

Een fietser die geïsoleerd was geraakt van de groep werd aangevallen door drie mensen die uit een auto stapten. Daarover getuigt een mede-fietser die tussenbeide kwam op zijn Facebookpagina. Hij getuigt dat het slachtoffer zware klappen op het hoofd heeft gekregen en niet verder kon fietsen. Bovendien was zijn fiets kapot.

Het geweld van de drie daders werd in de commentaren breed veroordeeld. In reactie op het bericht bekritiseerden sommige mensen ook het concept van de Critical Mass, dat volgens hen fietsers zonder reden tegenover automobilisten plaatst. Een verslaggever van La Dernière Heure die vrijdagavond aanwezig was, deed ook verslag van een man in paniek die er niet in slaagde door de stoet fietsers te komen om zijn zieke vrouw naar het ziekenhuis te brengen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?