Gezien: FlixBussen blokkeren opnieuw fietspad aan Noordwijk

c86a12ed-fu3ypbsx0aalv4b.jpg
© Twitter: @ChouDeBrucycle
© Twitter: @ChouDeBrucycle
Updated: 30-04-2023 - 10:33

Op de plek waar een fietskoerier in februari het leven liet, staan opnieuw FlixBussen gevaarlijk geparkeerd op het fietspad. Dat blijkt uit beelden van Critical Mass Brussels, gisteren opgenomen in volle spits.

Na het dodelijke ongeval aan het Noordstation begin februari, waarbij fietskoerier Sultan Zadran (38) het leven liet na een aanrijding met een FlixBus, lijkt de situatie alleen nog maar verergerd. Dat blijkt uit nieuwe beelden, gisteren opgenomen door Critical Mass Brussels, waarbij te zien valt hoe bussen en personenwagens een vlotte doorgang van zachte weggebruikers blokkeren door - met de knipperlichten aan - op het fietspad geparkeerd te staan.

De beelden ontlokken op sociale media veel kwaadheid en felle reacties, want tonen geen verbetering van de verkeerssituatie. Een herhaling van de feiten, met opnieuw een dode of een zwaargewonde, is dan ook de vrees die bij velen leeft.

Komende week zitten FlixBus en het kabinet van Elke Van den Brandt (Groen) samen om een aantal maatregelen te bespreken, om tot een structurele oplossing te komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?