Fietser in kritieke toestand afgevoerd na ongeval in Schaarbeek

HD
© BRUZZ
16/12/2020
Updated: 16/12/2020 17.35u

Een fietser is woensdagvoormiddag in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis na een ongeval met een wagen op het kruispunt van de Brabançonnelaan en de Notelaarsstraat in Schaarbeek. Dat bevestigt de woordvoerster van de politiezone Brussel Noord.

Het ongeluk vond plaats rond 10.45 uur. Volgens de politiezone was de chauffeur van de auto niet onder invloed, maar zou deze de voorrang van rechts niet hebben gerespecteerd. Verder onderzoek moet de omstandigheden van het ongeluk verduidelijken. De fietser zou intussen buiten levensgevaar zijn.

Op Twitter klinken al geluiden die wijzen naar de aanleg van het kruispunt: “Ik woon hier 13 jaar en we zien gemiddeld 2 ongelukken per week. Het kruispunt is heel ongelukgevoelig, voor alle gebruikers,” schrijft een gebruiker van het platform.

Schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) betreurt het ongeval ten zeerste. "De problemen aan het kruispunt waren ons reeds gesignaleerd en we waren reeds ter plaatse gegaan om de verkeerssituatie te analyseren en te verbeteren in de toekomst. Zo gaan we de bijkomende wegmarkeringen aanbrengen om de voorrangsregels nog meer in de verf te zetten."

"Helaas is dit niet het enige gevaarlijke kruispunt in Schaarbeek en Brussel. Het kost tijd om die allemaal veiliger te maken maar het is levensbelangrijk werk," schrijft de schepen op haar Facebook.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , fietsongeval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni