Fietsers en voetgangers krijgen langer groen aan Belliardstraat

372435c3-whatsappimage2023-09-19at074129.jpeg
© Dieter Nijs
© Dieter Nijs

De verkeerslichten op het kruispunt van de Belliardstraat en de Kleine Ring worden vanaf dinsdag aangepast waardoor fietsers langer groen licht hebben. Dat meldt directeur van de onderhoudsdienst van Brussel Mobiliteit, Dimitri Strobbe op X (voormalige Twitter).

Geleidelijk aan installeert Brussel Mobiliteit op steeds meer plekken slimme verkeerslichten, die beter kunnen afgestemd worden op de verkeerssituatie. Ook de verkeerslichten aan de Van Praetbrug zijn intussen uitgerust met het nieuwe systeem.

Fietsers op de fietsboulevard langs de Kleine Ring krijgen tussen één en negen seconden langer de tijd om het kruispunt met de Belliardstraat over te steken, afhankelijk van de verkeersdrukte.

De duur van de cyclus van groen en rood licht is afhankelijk van hoeveel verkeer er is. Wanneer het druk is, wordt de cyclus aangepast of verlengd voor een betere doorstroming.

“We monitoren alles vanuit het mobiliteitscentrum aan de hand van camera’s. Ook verkeerslussen tellen het aantal fietsers en auto’s om de drukte in te schatten”, vertelt Inge Paemen, woordvoerder van Brussel Mobiliteit.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?