Fietsers van "Critical Mass Brussels" vieren statuut van woonerf

© Belga
30/05/2020

De fietsers van "Critical Mass Brussels" hebben vrijdagavond tussen 18 en 20 uur rond de vijfhoek van Brussel-stad gefietst, om er het statuut van woonerf te vieren.

Het parcours vormde een hart rond het centrum van de hoofdstad. De fietstocht liep langs de kleine ring, de Adolphe Max-laan tot aan de voetgangerszone. Benjamin, deelnemer aan de fietstocht, vindt het jammer dat men het steeds heeft over "zwakke weggebruikers", terwijl men het volgens hem beter over de "actieve weggebruiker" zou hebben.

De woonerf-zone werd op 11 mei ingericht en geldt in eerste instantie voor drie maanden, maar kan mogelijk worden verlengd. De bedoeling is om voetgangers en fietsers meer ruimte te geven, om zo de maatregelen rond social distancing te kunnen respecteren.

Om vrijdagavond te vermijden dat er teveel mensen op dezelfde plek zouden samenkomen, en zo de maatregelen rond sociale afstand niet zouden gerespecteerd worden, vertrokken de fietsers vanuit verschillende vertrekpunten en werd het parcours in verschillende richtingen afgewerkt. De trajecten, die een hart vormden, konden via een app worden gevolgd, zodat er toch een 'massa'-effect was

Volgens politiewoordvoerster Ilse Van de keere namen een 50-tal fietsers aan de optocht deel en werden er geen incidenten gemeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, CRITICAL MASS, fietsen, woonerfzone

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni