Fietspad op miniring per ongeluk uitgewist

© Un bullitt dans la ville
| Ex-fietspad

In de Bogaardenstraat, op de bestemmingslus rond het centrum, verdween recent een 100-tal meter fietspad. Het blijkt om een overijverige aannemer te gaan.

Toen het vorige stadsbestuur zijn voetgangerszone voorstelde, hoorde daar ook een bestemmings- of parkeerlus bij, die het autoverkeer rond de zone zou leiden. De route, ook bekend als miniring, moest ook geschilderde fietspaden krijgen.

In de Bogaardenstraat, tussen de Zuidstraat en de Stoofstraat, werd dat fietspad recent weggehaald over bijna 100 meter. Gevraagd om uitleg wijst de bevoegde schepen Bart Dhondt (Groen) door naar de MIVB. Die legt uit dat het om het werk van een overijverige aannemer gaat.

“De man moest 10 meter weghalen aan de zijde van de Zuidstraat,” weet MIVB-woordvoerder An Van hamme. “Dat was nodig omdat de draaicirkel van bus 48 tot over het fietspad reikt.”

Gevoelig

Het grootste deel van het weggehaalde fietspad zal nu opnieuw gemarkeerd worden. Het deel waar de bus moet draaien krijgt fietssuggestiemarkering.

Het weghalen van fietspaden onder de nieuwe rood-groene meerderheid ligt gevoelig. Voor de zomer bleek al dat het fietspad op de Arteveldestraat sneuvelt voor een busbaan van bus 46. Fietsverenigingen hekelden die beslissing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?