Fietssnelweg tussen Leuven en Brussel wordt 800 meter korter

De fietssnelweg tussen Leuven en Brussel loopt grotendeels langs de spoorlijn.

De Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant trekken 2,6 miljoen euro uit om langs de fietssnelweg F3 Leuven-Brussel op het grondgebied van Kortenberg drie zogenaamde "knikjes" weg te werken. Dat laten Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en gedeputeerde Tom Dehaene weten.

De fietssnelweg tussen Leuven en Brussel loopt grotendeels langs de spoorlijn, maar op het grondgebied Kortenberg worden fietsers op drie plaatsen geconfronteerd met een omleiding.

Er zijn twee korte omleidingen ter hoogte van de bruggen aan het station van Erps-Kwerps en de kruising met de Zavelstraat, waarbij fietsers telkens drukke wegen moeten kruisen. Daarnaast is er een grotere "knik" die de fietsers via de Everberg- en de Kwerpsestraat naar het station van Kortenberg voert.

Uit bevraging van fietsers langs deze fietssnelweg bleek al lang dat deze vragende partij zijn voor een oplossing. Na uitvoering van deze ingrepen kunnen de fietsers op de drie locaties gewoon verder langs de spoorweg blijven fietsen in plaats van om te rijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?