Fikse prijsverhoging voor Koekelbergse fietsboxen

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Cycloparking aan de Anderlechtsepoort.

Koekelberg draagt het beheer van haar fietsboxen over aan Cycloparking, heeft de gemeenteraad maandagavond beslist. Zo wordt Koekelberg de zestiende Brusselse gemeente die aansluit bij het netwerk van sociale-economieonderneming Cyclo. Een abonnement kost voortaan 60 euro in plaats van 5, maar de gemeente geeft een overbruggingssubsidie van drie jaar.

“Door bij Cycloparking aan te sluiten krijgen onze fietsers een vlottere service aangezien Cyclo meer boxen beheert en dus adequater kan reageren bij eventuele problemen”, zegt schepen van Mobiliteit Marie Bijnens (Groen).

Stevige prijsverhoging

Maar aan die adequate dienstverlening hangt wel een fiks prijskaartje. Bij Cyclo kost een jaarabonnement immers 60 euro, terwijl een abonnement op een Koekelbergse fietsbox momenteel maar 5 euro bedraagt. Om die bittere pil te verzachten, biedt de gemeente aan huidige abonnees voor drie jaar een subsidie van 50 euro aan, waardoor de prijs in die periode voor hen maar met 5 euro stijgt.

Protest is dus wel te verwachten bij Koekelbergse fietsers. De gemeente wijst er daarom nog op dat wie een Cyclo-abonnement neemt, ook gebruik kan maken van de fietsparkings in het centrum aan bijvoorbeeld de Beurs en De Brouckère.

"Veel mensen hebben geen plaats om hun fiets te stallen en de vraag naar fietsnietjes en fietsboxen is daarom groot. Op termijn zullen er ook meer fietsboxen geplaatst worden, mits er nog steeds 48 mensen op de wachtlijst staan", aldus Bijnens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?