| Veel van de meldingen die Fix My Street nu ontvangt, gaan over wegbekleding

Fix My Street mogelijk uitgebreid om verkeersonveiligheid te melden

EDB
© BRUZZ
26/10/2019

De app Fix My Street wordt mogelijk uitgebreid. De MR stelt immers voor om aan de app de mogelijkheid toe te voegen om onveilige verkeerssituaties te melden. “In plaats van te wachten tot er een ongeluk gebeurt, anticiperen we op deze manier op mogelijk gevaarlijke plekken.”

Dat schrijft La Dernière Heure. Volgens de krant zal Brussels parlementslid Anne-Charlotte d’Ursel (MR) daarover een ontwerpresolutie indienen in het Brussels parlement.

“Ik stel voor om twee opties toe te voegen aan de app Fix My Street,” vertelt ze. “Met ‘Make Me Safe’ wil ik dat burgers kunnen melden welke plekken zij als onveilig ervaren wat betreft het verkeer. In plaats van te wachten tot er een ongeluk gebeurt, anticiperen we op deze manier op mogelijk gevaarlijke plekken.”

Daarnaast wil het parlementslid een ‘Mobility Box’ aan de app toevoegen. “Hier wil ik alle ideeën en voorstellen van burgers verzamelen om de mobiliteit in Brussel te verbeteren.”

Volgens de krant was Brussels minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) alvast enthousiast over het voorstel. “Ik moedig elk voorstel aan dat de verkeersveiligheid in onze stad kan verhogen. We zullen het voorstel zeker onderzoeken.”

Via de applicatie Fix My Street kunnen gebruikers problemen op straat melden aan de bevoegde instanties. In 2018 waren er 38.466 meldingen. De meeste meldingen gaan over problemen met afval en netheid, wegbekleding en stadsmeubilair.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Fix My Street, App, Anne Charlotte d'Ursel, MR, Elke Van den Brandt, Groen, verkeersonveiligheid

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni