Flitscontrole NAVO-tunnel: 468 bestuurders rijden te snel

© Photo News
| De NAVO-tunnel loopt voor een groot stuk onder de Leopold III-laan.

Bij een snelheidscontrole tijdens de nacht van zaterdag op zondag reden 468 van de 1.265 bestuurders te snel in de NAVO-tunnel richting de Ring. Dat meldt de politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene.

Bestuurders mogen aan maximaal vijftig kilometer per uur door de tunnel rijden, maar die beperking dufden automobilisten ook in het verleden wel eens aan hun laars lappen.

Deze keer werden 468 van de 1.265 bestuurders (37 procent) geflitst aan een te hoge snelheid. De controle werd enkel gehouden in de richting van de Ring. Zeven van hen moesten meteen hun rijbewijs afstaan.

Drugs- en alcoholcontrole

Op hetzelfde moment voerde de politie alcohol- en drugscontroles uit op de Lambermontlaan, het Poelaertplein en de Van Praetbrug in Laken. 54 op 1.803 bestuurders blies positief op alcohol en 1 testte positief op drugs. Acht rijbewijzen werden onmiddelijk ingetrokken.

Eén van de betrapte dronkenrijders reed rond met bijna 2,41 promille. Het maximaal toegestane bedraagt 0,5 promille.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?