Evere belooft extra fietspaden en flitspalen voor verkeersveiligheid

© PhotoNews
| Ridouane Chahid (PS) bij zijn eedaflegging in het Brussels Parlement op 11 juni 2019.

Meer groen in de gemeente, meer fietspaden en strengere aanpak van snelheidsovertreders. Dat zijn de prioriteiten van toekomstig waarnemend burgemeester Ridouane Chahid (PS). Vanaf begin volgend jaar krijgen gaat zijn gemeentelijk ontwikkelingsplan in openbaar onderzoek.

In januari neemt Ridouane Chahid (PS) het roer over van waarnemend burgemeester en partijgenoot Christian Béozière. Nu al komt hij met een gemeentelijk ontwikkelingsplan, zo schrijft La Dernière Heure en bevestigt Chahid aan BRUZZ. Zowel meerderheid als oppositie hebben hun visie op de toekomst van de gemeente uiteengezet. Het plan gaat begin 2020 in openbaar onderzoek, en bestaat grosso modo uit twee delen.

In de eerste plaats wil Chahid van verkeersveiligheid in de gemeente een prioriteit maken. In de Bordetlaan zouden minder rijstroken moeten komen, en in de plaats daarvan extra fietspaden aan beide kanten. Dat geldt ook voor de Picardiestraat. "We willen bovendien zoveel mogelijk zone dertig invoeren," zegt Chahid. "We vragen de politie minder tolerant te zijn voor snelheidsovertreders, en willen tenminste twee extra flitspalen: in de Stroobantstraat en Bordetlaan."

In de tweede plaats wil de gemeente inzetten op leefbaarheid. Dat doet de gemeente door het aantal grote bouwprojecten te verminderen en in de plaats groene ruimte te installeren. Samen met de burgers wil Chahid zich buigen over de verschillende plekken waar groene ruimte of parken zouden moeten komen. Ook wil hij een markt installeren in laag-Evere om de wijk nieuw leven in te blazen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?