Snelheidscontrole met flitspalen in Brussel
© PhotoNews | Snelheidscontrole met flitspalen in Brussel.

Flitsmarathon: meer dan 2.000 pv's in Brussel

KVDP
© BRUZZ
04/04/2019

Tijdens de flitsmarathon dinsdag hebben de zes Brusselse politiezones meer dan 360.000 voertuigen gecontroleerd. Meer dan 2.000 bestuurders werden betrapt op te snel rijden. "We gaan blijven flitsen en sanctioneren tot iedereen beseft dat te snel rijden gevaarlijk is."

In heel het land hield de politie gisteren een flitsmarathon. Ook de zes Brusselse politiezones deden mee. In totaal werden 364.684 voertuigen gecontroleerd, waarvan 24.087 door mobiele, bemande snelheidsradars.

In totaal deelden de verschillende Brusselse politiezones 2.073 pv's uit voor snelheidsovertredingen, waarvan de helft door de politiezone Brussel-Noord werd uitgedeeld. De politiezones Brussel Hoofdstad-Elsene, Brussel-West en Marlow schreven elk meer dan 300 pv's uit. De flitsmarathon leidde in de politiezone Montgomery tot welgeteld één pv voor te snel rijden.

Van de 340.000 bestuurders die door onbemande flitspalen werden gecontroleerd, kreeg 0,24 procent van de bestuurders een boete. Iets meer dan vijf procent van de bestuurders die door de mobiele snelheidsradars werden gecontroleerd kreeg een boete.

De snelheidsduivel van de dag was een autobestuurder die 107 kilometer per uur reed op de Waterloosesteenweg waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is. Op de Koninklijke Parklaan in Laken en op de Lambermontlaan in Schaarbeek werden ook twee bestuurders betrapt op een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur. In heel het gewest trok de politie zes rijbewijzen in.

'Blijven flitsen'

"De resultaten van de voorbije flitsmarathon tonen dat er op een aantal wegen nog veel te veel mensen te snel rijden: op de Lambermontlaan en de Waterloosesteenweg bijvoorbeeld rijden meer dan tien procent van de mensen te snel. Sommige chauffeurs rijden zelfs dubbel zo snel als de toegelaten snelheid", reageert Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

"Daarmee brengen ze niet alleen hun eigen leven maar ook dat van anderen. Dat is onaanvaardbaar. We gaan blijven flitsen en sanctioneren tot dat iedereen dat beseft.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, flitscamera, flitscontrole, flitsmarathon, politie, snelheidscontrole

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie