Flixbus breidt netwerk uit met tiental nieuwe bestemmingen vanuit Brussel

© Belga
01/07/2020

Langeafstandsbusvervoerder Flixbus biedt vanaf donderdag rechtstreekse ritten aan vanuit België naar nieuwe bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Zwitserland en Italië. De vervoerder zegt woensdag ook uitgebreide hygiëne- en veiligheidsmaatregelen te hanteren.

Vanaf donderdag 2 juli verbinden de bussen van Flixbus Brussel, Antwerpen, Brugge, Kortrijk en Gent met meer dan 40 Europese steden, met nieuwe bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Zwitserland en Italië. Vanuit Brussel wordt het mogelijk om naar Arnhem, Luxemburg, Metz, Nancy, Basel, Luzern, Milan en Londen te reizen.

"De huidige dienstregeling naar Nederland en Frankrijk wordt geïntensiveerd, er komen nieuwe trajecten bij en frequenties op bestaande trajecten worden verhoogd", aldus de vervoerder. Flixbus start donderdag ook met vier Britse binnenlandse routes van Londen, naar Bristol, Guildford, Birmingham en Portsmouth.

Het busbedrijf zegt de bussen na elke rit grondig te desinfecteren. De lucht moet vers blijven door frequent te ventileren en de airco-filter regelmatig te vervangen. In- en uitstappen is momenteel enkel mogelijk via de achterdeur.

De reizigers kunnen daar hun handen desinfecteren. Ook de ticketcontrole gebeurt contactloos. Reizigers zijn voorts verplicht om een mondmasker te dragen en worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden op de halte en bij in- en uitstappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Flixbus

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie