| In de herfstvakantie is de asfaltering in de richting van het centrum aan de beurt. De week daarop wordt het asfalt in de andere richting aangepakt.

Franklin Rooseveltlaan krijgt nieuwe asfaltlaag

TDN
© BRUZZ
29/10/2018

De werken voor de heraanleg van de Franklin Rooseveltlaan met afgescheiden fietspaden gaan maandag hun laatste fase in. De komende twee weken wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Tijdens de herfstvakantie wordt de weg richting het centrum onder handen genomen, de week daarop is de andere richting aan de beurt.

Maandagochtend zijn om 6.30 uur de wegwerkzaamheden aan de Franklin Rooseveltlaan van start gegaan, nadat er eerst fietspaden in beton zijn aangelegd. Tot 3 november zal het verkeer daardoor in de richting van het stadscentrum afgesloten zijn.

Tussen 5 en 9 november is de laan in de richting van Watermaal-Bosvoorde aan de beurt. Tijdens de werken is het niet toegestaan om er te parkeren. Het verkeer wordt omgeleid en ook de garages of opritten zijn niet toegankelijk.

Laatste fase

De komende twee weken wordt de oude asfaltlaag vervangen door een nieuwe. Daarna zullen ook de wegmarkeringen aangebracht worden. Nadien rest er enkel nog de renovatie van de stoep in blauwe steen en de herinrichting van de groene middenberm, maar die werken hebben geen impact op het autoverkeer.

Midden december moeten de werken helemaal klaar zijn. De voornaamste verandering is de aanleg van afgescheiden fietspaden, achter de parkeerplaatsen voor de auto’s. Voor de wagens zullen twee rijstroken beschikbaar blijven.

Heraanleg Franklin Rooseveltlaan met fietspad (simulatie)

| De gele betonnen fietspaden werden eerst aangelegd. Nu volgt het asfalt aan de Franklin Rooseveltlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Stedenbouw , Franklin Rooseveltlaan , asfaltering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni