De Nightjet, nachttrein uit Wenen van spoorwegmaatschappij ÖBB-CFF

| De Nightjet, nachttrein uit Wenen van spoorwegmaatschappij ÖBB-CFF.

Frequentie van nachttrein wordt opgetrokken

TDN
© BRUZZ
17/02/2020

Vanaf december zal de nachttrein tussen Brussel en Oostenrijk vaker uitrijden. Dat is een rechtstreeks gevolg van het succes van de eerste maand, aldus de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB.

Bijna een maand geleden reed de eerste nachttrein uit. Sindsdien zit bijna elke wagon tussen Brussel en Wenen vol. Ook komende week zijn alle bedden gereserveerd. “Het was een goede beslissing om deze dienst uit te rollen”, zegt ÖBB-woordvoerder Bernhard Rieder in de krant La Capitale.

Zo’n goed idee dat de frequentie van de nachttrein vanaf december zal opgetrokken worden naar minstens drie ritten. Nu rijdt de 'Nightjet' twee keer per week uit in Brussel op maandag en donderdag. In de omgekeerde richting vertrekt de nachttrein op zondag en woensdag. Er zijn stops in onder meer de Duitse steden München, Nürnberg en Passau, en in Oostenrijk in Innsbruck, Linz en Wenen. In ons land houdt de trein halt in Luik, Brussel-Zuid en Brussel-Noord.

ÖBB heeft drie types treintickets. Met het goedkoopste ticket - dat 29,90 euro kost - verzeker je je alleen van een zitplaats. Voor een slaapplaats in een rijtuig van zes mensen betaal je 49,99 euro, eentje in een privérijtuig kost 89,90 euro. Dat beloofde althans ÖBB. In de praktijk zijn die tarieven zo goed als onvindbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, nachttrein Brussel-Wenen, ÖBB, Bernhard Rieder, nightjet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni