Ganshoren boos op Brussel Mobiliteit wegens tijdelijk parkeerverbod op middenberm

whatsapp_image_2022-10-15_at_4.23.26_pm_1.jpeg
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Brussel Mobiliteit gaat de middenberm op de Jacques Sermonlaan waterdoorlatend maken
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Brussel Mobiliteit gaat de middenberm op de Jacques Sermonlaan waterdoorlatend maken

Op de Jacques Sermonlaan in Ganshoren gaat Brussel Mobiliteit vanaf maandag aan de middenberm werken. Daardoor zal het tot begin december niet mogelijk zijn om er te parkeren. "Brussel Mobiliteit had ons eerder moeten waarschuwen," vindt de schepen van Mobiliteit van Ganshoren.

Op maandag 17 oktober gaan de werkzaamheden op de middenberm van de Jacques Sermonlaan van start. Twee maanden lang zal Brussel Mobiliteit de middenberm vernieuwen, al vernam de schepen van Mobiliteit in Ganshoren Magali Cornelissen (MR) dat pas vrijdag. Dat schrijft La Dernière Heure.

"Mijn telefoon houdt niet op met rinkelen," zegt Cornelissen. "De timing bezorgt de buurtbewoners heel wat kopzorgen. Ze krijgen slechts enkele dagen om zich te organiseren. Brussel Mobiliteit had ons eerder moeten waarschuwen." Door de werken is het vanaf maandag namelijk niet toegelaten om te parkeren op de middenberm. Een honderdtal parkeerplaatsen verdwijnt daardoor tijdelijk.

Volgens Brussel Mobiliteit werden de procedures wel gerespecteerd. "De informatie over de werf passeerde via de coördinatiecommissie van de bouwplaatsen. Zodra we groen licht kregen hebben we de huis-aan-huisbriefjes woensdag en donderdag verspreid," zegt een woordvoerster.

whatsapp_image_2022-10-15_at_4.23.28_pm.jpeg
© KVDP/BRUZZ
| In principe geldt het parkeerverbod tot 2 december (en niet tot 17 december zoals op de borden staat)

Maar volgens Cornelissen hebben de buurtbewoners meer tijd nodig om zich voor te bereiden op de werf. "Vier dagen is onvoldoende. We vinden dat tien tot vijftien dagen nodig zijn opdat mensen zich kunnen organiseren. Als iemand bijvoorbeeld weg is op lang weekend en pas dinsdag terugkomt, zal zijn auto al weggetakeld zijn."

Waterdoorlatende middenberm

Daarnaast klaagt Cornelissen aan dat Brussel Mobiliteit geen alternatieven voorziet voor de buurtbewoners die nu twee maanden lang niet mogen parkeren op de middenberm. "De druk op parkeerplaatsen is ontzettend groot in deze wijk. Men had oplossingen moeten voorzien, bijvoorbeeld aan het Spiegelplein."

Alleen wordt die parking in Jette niet beheerd door Brussel Mobiliteit, reageert het gewestelijke mobiliteitsagentschap. Het benadrukt ook dat er op termijn geen parkeerplaatsen verdwijnen op de Jacques Sermonlaan.

whatsapp_image_2022-10-15_at_4.23.28_pm_1.jpeg
© KVDP/BRUZZ
| Volgens de gemeente Ganshoren krijgen de buurtbewoners te weinig tijd om een alternatieve parkeerplaats te vinden

In principe duren de werken dertig werkdagen en moet de werf tegen 2 december afgerond zijn. Overigens mogen autobestuurders er wel parkeren als er niet gewerkt wordt, tot 6 uur en na 17 uur dus. "We gaan de parkeerstrook waterdoorlatend maken, dus uiteraard mag er tijdens de werken niet geparkeerd worden," aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "Maar zo lang de auto's daar voor 6 uur weg zijn, kan er wel geparkeerd worden."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?