Ganshoren wil verkeersvrij plein aanleggen aan de Broustinlaan

© Google Maps
| Het kruispunt van de Jacques Sermonlaan, de Broustinlaan en de Landsroemlaan moet in de toekomst een autovrije oase worden.

Op het kruispunt van de Jacques Sermonlaan, de Broustinlaan en de Landsroemlaan wil de gemeente Ganshoren een verkeersvrij voetgangersplein aanleggen. Het gaat voorlopig om een pilootproject dat midden juli van start gaat. Dat moet niet alleen de veiligheid vergroten, maar ook een einde maken aan de grote verkeersdrukte daar die het gevolg is van het transitverkeer van en naar buurgemeente Jette.

“We hebben in Ganshoren niet echt een autovrije zone,” licht eerste schepen Stéphane Obeid (MR) de motivatie achter het plan toe op de website van La Capitale. “De komst van dit verkeersvrije pleintje is dan ook welgekomen. Het moet niet alleen het veiligheidsgevoel vergroten, maar ook een einde maken aan de grote verkeersdrukte op deze weg. Die is het gevolg van doorgaand verkeer van en naar buurgemeente Jette.”

Op 15 juli treedt de testopstelling in werking. En vanaf die dag staan er daar ook verschillende evenementen op het programma, waaronder een paar afterworks. Daarvoor zullen ook ligstoelen worden aangerukt. “Ik geloof sterk in dit project. Maar vooraleer we het plein echt aanleggen, is het belangrijk om met deze proefopstelling eerst de impact op het verkeer te meten,” aldus de schepen nog.

De testopstelling wordt georganiseerd door Brussel Mobiliteit, omdat de betrokken wegen gewestwegen zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?