Sven Gatz (Open VLD), Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Financiën, Begroting, Openbaar Ambt, de Promotie van Meertaligheid en van het Imago van Brussel.

Gatz: 'Brussel houdt vast aan slimme kilometerheffing'

EC
© Belga
02/10/2020

De Brusselse regering blijft vasthouden aan een slimme kilometerheffing. Dat antwoordde minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) vrijdag in het vragenuurtje op een reeks vragen over de invoering van een mogelijke stadstol. "De beslissing is in voorbereiding en dus kan ik geen details kwijt", voegde hij eraan toe.

Minister Gatz wees erop dat er jarenlang van uitgegaan werd dat er geen oplossing was voor het fileleed in de hoofdstad, die voor veel economisch verlies zorgt en druk zet op de volksgezondheid. Hij wees ook op de talrijke investeringen die het Gewest momenteel doet in tunnels, fietsinfrastructuur, openbaar vervoer (met inbegrip van de engagementen van federaal voor de trein).

Gatz stelde dat een beslissing binnen de regering in voorbereiding is. Eens de beslissing genomen is, zal er overleg volgen met zowel de lokale actoren als met de andere gewesten, benadrukte de minister, die er aan toevoegde dat er wel degelijk al informele contacten geweest zijn.

De minister werd door niet minder dan zes parlementsleden van meerderheid en oppositie ondervraagd nadat zowel La Dernière Heure als Het Nieuwsblad eerder deze week berichtten dat er voor een stadstol gekozen is. Dat wilde bevoegd minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) deze week nog niet bevestigen aan BRUZZ. Ook Gatz wilde in het parlementair vragenuurtje geen technische vragen beantwoorden over de stadstol.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , stadstol , slimme kilometerheffing

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni