Gatz verzekert dat Brusselse regering project Metro 3 verderzet

© Bart Dewaele
| Sven Gatz

De Brusselse regering wil het project van de verlenging van de Metrolijn 3 naar het noorden "met ambitie, realisme, creativiteit en vastberadenheid" voortzetten. Dat zei minister van Begroting en Financi├źn Sven Gatz (Open Vld) vrijdag tijdens het vragenuurtje in antwoord op een vraag van Isabelle Pauthier, van coalitiepartner Ecolo.

Gatz wees erop dat de werken in de meerjarenbegroting en de begroting van de MIVB ingeschreven staan en dat de Brusselse regering er alles aan doet om alles financieel in orde te krijgen. Voor de jaren 2022 tot 2025 is de financiering verzekerd, maar 2026 en 2027 worden volgens de minister moeilijke jaren.

De minister merkte voorts op wat er na 2025 met de structurele investeringen voor 500 miljoen euro, die tot dan buiten de begroting gehouden worden, zal gebeuren. Voor Gatz moet die al dan niet gefaseerd in de begroting geïntegreerd worden. Daarbij kan het federale investeringsorgaan Beliris bijspringen. Brussel kan dat vragen, maar 'it takes two to tango', voegde Gatz eraan toe.

Daarnaast zal de minister samen met zijn collega van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) met de Europese Investeringsbank onderhandelen over een bijkomende lening.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?